Chokladrecept

I Sverige konsumerar vi hela fem kilo choklad per person och år. Då är mörk choklad, vit choklad, mjölkchoklad och chokladtryfflar inräknade. Denna choklad används på olika sätt. Man kan förstås äta den som den är, till exempel äta små bitar choklad ur en chokladask för att unna sig något gott och njuta av något sött och gott, kanske efter en måltid. Man kan också njuta av choklad till dryck. Choklad passar nämligen bra ihop med mycket. Choklad och vin, choklad och kaffe, choklad och whiskey och olika varianter av varm choklad är alla mycket uppskattade drycker. Man kan också tillaga chokladen på olika sätt, till exempel i efterrätter eller olika slags bakverk. Antalet recept där choklad ingår är många och på nätet finns massvis med chokladrecept att inspireras av.

chokladkakaEftersom det finns så många olika chokladrecept så är det verkligen jättesvårt att hitta alla och samla alla på en och samma sida. Det finns ju så mycket man kan använda choklad i, allt från bakverk och efterrätter till middagar. Kött med chokladsås till är faktiskt riktigt smaskigt. Chili con carne med lite mörk riven choklad i blir mustigt och smakrikt.

De vanligaste recepten som innehåller choklad är mjuka kakor. Där inräknas alla slags sockerkakor, kärleksmums, muffins, brownies och kladdkakor. När det gäller efterrätter så är ju chokladpudding/fromage en klassiker, precis som marängsviss med chokladsås ringlad över. Varm choklad finns det många recept på, precis som chokladtryffel och glassdrinkar, milkshakes med choklad i. Tårtor är också en kategori där det är väldigt roligt att sitta och bläddra igenom recept. Chokladtårtor är väldigt vanliga och populära. Innan du ska prova ett nytt recept så är det smart att titta igenom det för att sedan åka och handla de speciella saker som krävs till receptet. Titta efter vilken choklad som krävs, om det är vit, mörk eller mjölkchoklad som ska använda. Det varierar nämligen lite beroende på vilket slags recept du tänkte följa. Det som skiljer de olika chokladsorterna åt är kakaohalten och smaken. Ju högre halt av kakao, desto mörkare och bittrare blir det bakverk du gör.

Att baka med choklad kan aldrig bli fel. De flesta tycker om choklad och det är få personer som är allergiska mot choklad. Se bara till att det inte är nötter i om du ska bjuda en allergiker. Många chokladrecept går att göra till exempel i långpanna för att du ska kunna bjuda extra många gäster.

Här hittar du chokladrecept